+381 11 77 07 669 info@cpv.org.rs
Select Page

Центар за пословне вештине расписује ПОЗИВ за учешће у програму „Могућности коришћења ЕУ фондова за развој програма ОСИ“ финансирано од стране Градске управе Града Београда, Секретаријата за социјалну заштиту.

Да би организације ОСИ и саме ОСИ биле у могућности да развију и имплементирају своје програме, потребно је да обуче сопствене кадрове. Планиране активности у оквиру пројекта омогућавају представницима организацијама особа са инвалидитетом као и самим особама са инвалидитетом да стекну вештине за проналажење, испуњавање и припрему пројектне документације по европским стандардима, као и активно учешће на међународним и домаћим конкурсима. Да би све ово било оствариво планиране су следеће активности:

ИНФО СЕСИЈЕ – НОВИ ЕУ ПРОГРАМИ 2014-2020 И МОГУЋНОСТИ ЗА СРБИЈУ

Инфо сесија пружа оријентацију учесницима о свим расположивим изворима финансирања и темељ за развој пројеката за нове ЕУ фондове и програме. Учесници ће имати могућност да боље упознају све захтеве и најбоље праксе у процесу конкурисања за донације Европске уније. ЕУ програми 2014-2020 нуде нове могућности за организације из Србије. Инфо сесија ће пружити учесницима неопходне информације о предстојећим ЕУ програмима како би се на време припремили за нов циклус финансирања ЕУ пројеката, за отворене и најављене конкурсе, као и јасан преглед циљева ЕУ фондова за Србију како би одабрали оне који највише одговарају Вашим потребама.
Датум одржавања: 19.нов.2018. у 13:00 на адреси Теразије 27, други спрат у конференцијској сали САБОРа
ИНФО СЕСИЈА ЈЕ БЕСПЛАТНА (ограничен број полазника).

СЕМИНАР – ПРИПРЕМА ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ЕУ ФОНДОВЕ

Семинар о припреми документације за ЕУ фондове је саветодавног карактера и пружа информације учесницима како да пронађу ЕУ конкурсе на које могу да аплицирају, како функционишу ЕУ фондови за додељивање бесповратних донација и како написати а затим и припремити пројектни предлог по ЕУ стандардима и ЕУ смерницама. Семинар је обогаћен примерима предавача из дугогодишњег личног искуства на ЕУ пројектима. Посебан акценат ће бити на програмима и фондовима намењеним социјалној заштити.
Датум одржавања: 07.дец.2018.г. на адреси Теразије 27, други спрат
Регистрација учесника поћиње у 10:30
Семинар траје од 11:00 до 17:00
СЕМИНАР ЈЕ БЕСПЛАТАН (ограничен број полазника).

ОБУКА – ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА КОНКУРСЕ ЕУ ФОНДОВА

Обука омогућава учесницима да стекну вештине за испуњавање и припрему пројектне документације по европским стандардима, уз помоћ матрице логичког оквира. Током обуке учесници раде у тимовима и развијају своје пројектне предлоге из области социјалне заштите, права и унапређења живота особа са инвалидитетом. Обука је интерактивног карактера, заснована на комбинацији теорије и практичног рада на пројектним иницијативама учесника/тимова.
Датум одржавања: 14.дец.2018.г. на адреси Теразије 27, други спрат
тачно време одржавања биће накнадно објављен
ОБУКА ЈЕ БЕСПЛАТНА (ограничен број полазника).

СЕРТИФИКАЦИЈА – ЗА ЗВАЊЕ СПЕЦИЈАЛИСТА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЕУ ФОНДОВИМА

Као круна целог процеса, у могућности смо да понудимо и сертификацију за звање EUROPEAN FUNDS SPECIALIST.
СЕРТИФИКАЦИЈА ЈЕ БЕСПЛАТНА (ограничен број полазника).

Како бисте пријавили Ваше учешће, потребно је да нам пошаљите емаил на: info@cpv.org.rs